Boekhoudsoftware selectie | ontwikkelingen – Financialsystems.nl

Boekhoudsoftware ontwikkelingen

Lees hier de grootste ontwikkelingen op het gebied van boekhoudsoftware van de afgelopen vijf jaar. Deze bevindingen
zijn afkomstig van de genoemde softwarespecialisten die als kennispartner van het ICT informatiecentrum hun kennis en ervaringen met u delen.

UNIT Software B.V.

Sinds enkele jaren is er een trend dat steeds meer ondernemers zelf de administratie online (in de cloud) gaan doen. Ze hebben daarmee, als ze toegang hebben tot internet, altijd inzicht in de financiële situatie van de organisatie en informatie die essentieel is voor het nemen van adequate beslissingen. Dat bevordert de grip op de bedrijfsvoering. Daarnaast heeft online werken als voordeel dat de gebruiker geen omkijken heeft naar het maken van back-ups of het uitvoeren van software updates. Bij de meeste online boekhoudsoftware worden er doorgaans maandelijkse kosten in de vorm van een abonnement in rekening gebracht. Deze investering is kleiner dan de licentiekosten in één keer te moeten voldoen.

Visma Software B.V.

De rol van de financiële afdeling is steeds belangrijker aan het geworden, er moet steeds sneller gereageerd worden naar klanten, leveranciers en de interne organisatie. Een goed geïntegreerde applicatie binnen uw complete waardeketen is noodzaak en in toenemende mate betekent dat de behoefte aan een complete online applicatie. Dashboards stellen u in staat de ‘temperatuur’ van uw organisatie te meten. In één oogopslag hebt u inzicht in de financiële status van uw organisatie. Doordat u op deze manier ook KPI’s kunt vastleggen hebt u meer grip op de correctheid van uw financiële administratie. Juiste, up-to-date informatie zorgt voor betere sturing, waardoor u in staat bent een beter resultaat te gaan behalen.

ORGANI

De integratie van tools voor digitale archivering van alle inkomende en uitgaande documenten, de invoering van goedkeuringsprocedures voor aankoop-facturen, een voortdurende aanpassing in functie van wetgeving, het invoeren van bijkomende elektronische aangiften, het beschikbaar stellen van data op mobiele apparatuur.

Kleisteen online administratie

De grootste ontwikkeling de afgelopen vijf jaar is de verdere opkomst van online boekhouden en de verdere integratie van e-bankieren (importeren betalingsbestanden) in boekhoudsoftware.

Hybrid SaaS ICT B.V.

Men is gaan inzien dat boekhoudsoftware zich niet alleen beperkt tot het invoeren van in- en verkoopfacturen en dat opstellen van (jaar)cijfers enkel door een account geschiedt. Praktische zaken als debiteurenbeheer zijn belangrijker geworden. Maar ook actueel inzicht in trends en vergelijkingen met eerdere periodes op elk gewenst moment.

Davilex Software

De grootste ontwikkeling in de afgelopen vijf jaar is boekhouden in de cloud. Met de flexibele opzet van cloud computing heeft u als ondernemer altijd toegang tot uw boekhouding, ongeacht de locatie. Bovendien kan de accountant eenvoudig meekijken in de administratie en de ondernemer adviseren. Een tweede grote ontwikkeling is het ‘zelf lerend vermogen’ van de software, hierdoor hoeft de ondernemer steeds minder repeterende handelingen te doen. Een derde grote ontwikkeling is het scannen van facturen die vervolgens ‘automatisch’ worden verwerkt in de boekhouding.