Boekhoudsoftware selectie | trends – Financialsystems.nl

Boekhoudssoftware trends

Een boekhoudsysteem kan een forse investering vereisen. Niet alleen in geld, maar ook in tijd en energie. Er zijn softwarespecialisten die de implementatie van boekhoudsoftware in verband brengen met een cultuuromslag. Als u kiest voor een nieuw boekhoudpakket, dan wilt u dat deze up-to-date is. Kennis van de laatste software trends is daarom geen overbodige luxe. Hieronder leest u de trends zoals softwarespecialisten deze zien. Meer informatie, boeken en andere publicaties hierover kunt u gratis aanvragen als onderdeel van het informatiepakket financiële software.

Davilex Software B.V.

De trends die u kunt verwachten zijn: het scannen van facturen en e-factura-tie. Bij e-facturatie wordt er ‘slechts’ een digitaal bestand verstuurd dat eenvoudig ingeboekt kan worden in de administratie. Een andere belangrijke trend is de opkomst van de zakelijke administratieve en financiële apps voor smartphone en tablet en de integratie met de boekhouding.

Consolit

De komende jaren verwachten wij ontwikkelingen op het gebied van SEPA en zal er steeds minder handmatige invoer plaatsvinden. Documenten zullen steeds vaker elektronisch worden verwerkt. Ook zullen er meer cloud/online oplossingen aangeboden worden.

CASH Software B.V.

Mobiel boekhouden met apps is al in opkomst. Voornamelijk de basis, over-zichten/resultaten bekijken en relatiegegevens bij de hand houden, kan hiermee eenvoudig onderweg gebruikt worden. Het volledig boekhouden via de telefoon is een mooi toekomstbeeld. Maar ook verdere integratie rondom boekhouden, met modules en webservices die alle denkbare bedrijfsprocessen met elkaar integreren. Er wordt nu al met van alles en nog wat gekoppeld om het de gebruiker/ondernemer zo makkelijk mogelijk te maken. De komende vijf jaar gaat deze integratie van processen door en wordt het steeds geavanceerder.

AFAS Software

Papier zal compleet verdwijnen. Onder invloed van bijvoorbeeld UBL. Meer digitalisering op het gebied van verplichtingen en reserveringen (mandaatmanagement). Constant mogelijkheid om inzicht met behulp van actuele cockpits en apps. Elke boekhouding per definitie gekoppeld aan de bank.

UNIT4 Software B.V.

In de komende jaren zal de overgang naar online boekhouden nog wel aanhouden. Bovendien zal boekhoudsoftware (of delen van) ook beschikbaar komen voor gebruik op tablets en/of smartphones. De meeste softwareleveranciers hebben zogenoemde apps in ontwikkeling om bepaalde functies uit het boekhoudpakket snel en eenvoudig toegankelijk te maken. Een andere grote ontwikkeling die we de komende jaren zullen zien en die in het verlengde van online boekhouden ligt is die van ‘online integratie’. Steeds meer online boekhoudsoftware zal op termijn gekoppeld kunnen worden met bijvoorbeeld brancheapplicaties of maatwerk.

Kleisteen online administratie

De ontwikkelingen voor de komende jaren zullen liggen in een verdere integratie van boekhoudsoftware met andere systemen/software (banken, web-shops, fiscale aangifte software, rapportagesoftware) en mobiele toegang tot de gegevens in de boekhouding (crm, uren, productgegevens).

Hybrid SaaS ICT B.V.

In de jaren waarin het voor veel ondernemers voor de wind ging heeft er veelal weinig sturing plaatsgevonden op haar financiële processen. De uiteindelijke resultaten waren goed, dus er was geen reden tot verandering. Vandaag de dag is het net even wat anders. Als ondernemer wil je NU precies weten wat je inkomsten en uitgaven zijn. Om deze reden zullen veel ondernemers de administratie zelf willen (gaan) voeren en beheren, in plaats dat dit wordt uitbesteed. Ook wil men op elk gewenst tijdstip actuele gegevens boven tafel krijgen, waarbij het gebruik van mobiele apparaten als tablets en smartphones veelvuldig zullen worden gebruikt.