Administratie software | wat zoekt u – Financialsystems.nl

Weten wat u zoekt

Er zijn veel software oplossingen die iets met financiële administratie te maken hebben. Maar weet u nou precies wat u zoekt? En hoe weet u wat u nodig heeft?

Begripsverwarring

Softwareleveranciers maken het er niet gemakkelijker op. Te pas en te onpas wordt het begrip administratie software, boekhoudpakket, administratie pakket, financiële software, boekhoudsoftware of welke andere benaming dan ook verbonden aan producten die ‘iets’ met financiële administratie te maken hebben. Maar eenduidigheid ontbreekt. Producten die ogenschijnlijk allemaal bedoeld zijn voor dezelfde toepassing, vertonen onderling grote verschillen.

Gaat u daarom niet te snel af op een begrip, maar probeer te doorgronden wat de specifieke toepassing van die administratie software is. Uw eisen en wensen ten aanzien van functionaliteit blijven bij de beoordeling altijd bepalend.

Multifunctionaliteit

Goed weten wat u zoekt is ook belangrijk omdat u niet moet uitsluiten dat de door u gewenste functionaliteit onderdeel uitmaakt van software die met een heel ander begrip aangeduid wordt. Misschien is al aanwezige bedrijfssoftware wel heel eenvoudig uit te breiden met een financiële of administratieve module.

Wellicht is uw organisatie ook toe aan veel grotere, bedrijfsomvattende software, zoals een ERP pakket. Er is een kans dat de door u gewenste administratieve functionaliteit dan al volledig geïntegreerd is in die andere al aanwezige software.

Juiste volgorde

Denk niet te snel in een bepaalde richting, maar begin met een grondige analyse van huidige én toekomstige behoeften op het gebied van bedrijfsadministratie en financieel management. Pas daarna zoekt u naar de administratie software die daar bij past.

Als u op dit moment niet weet waar u moet beginnen en wat u nodig heeft, vraag dan het informatiepakket financiële software aan. In dit informatiepakket van het ICT informatiecentrum leest u alles over de selectie en implementatie van administratie software.

INFORMATIEPAKKET GRATIS AANVRAGEN