Administratie software | administraties – Financialsystems.nl

Administratie software inrichting en uitvoering

Ieder bedrijf heeft te maken met het voeren van een financiële administratie. De wetgever verplicht daartoe. Maar hoewel de regels voor iedereen dezelfde zijn, is de inrichting en uitvoering van de administratie (software) voor ieder bedrijf weer anders.

Kleine ondernemingen

Kleine ondernemingen hebben doorgaans de minst ‘natuurlijke’ interesse in het voeren van een uitgebreide administratie. Meer dan bij grote bedrijven wordt de boekhouding bij kleinere bedrijven gezien als een noodzakelijk gegeven. Niet leuk om te doen, maar voor het tijdig innen van betalingen en het doen van belastingaangiftes toch wel gemakkelijk. Facturen worden gemaakt in Word of Excel, slechte betalers worden ‘handmatig’ in de gaten gehouden. Inzage in de feitelijke financiële stand van zaken komt van de accountant. Deze moet aan het eind van het jaar toch helpen bij het opstellen van de balans en de winst- en verliesrekening.

Het besef dat goede administratie software de kleine ondernemer ook veel voordelen en gemak te bieden heeft, komt meestal later, als het eerste pakket voor de basisboekhouding eenmaal is aangeschaft. Herkent u zich hierin en overweegt u nu uw eerste boekhoudpakket aan te schaffen, dan volstaat meestal een eenvoudige, niet al te dure oplossing.

Bekijkt u eens het overzicht van financiële software.

Grotere ondernemingen

Bij grotere ondernemingen gaat de gewenste functionaliteit van administratie software vaak veel verder dan enkel het registreren van alles wat te maken heeft met de administratieve verplichtingen van de organisatie. Analysemogelijkheden en rapporteerfuncties zijn voor grotere organisaties ook van belang. De hiermee gegenereerde managementinformatie is essentieel voor een goede, professionele bedrijfsvoering.

Als u op zoek bent naar uitgebreidere functionaliteiten van de financiële software, dan kunt u uw softwareselectie het beste beginnen met ons gratis informatiepakket financiële software, het onafhankelijke informatiepakket over de selectie van administratie software, dat het ICT informatiecentrum voor u heeft samengesteld.